Koktajle

LUBISZ SERWOWAĆ
WYJĄTKOWE KOKTAJLE?
Poznaj nasze receptury autorstwa Patryka Le narta
PARYSKI SOUR


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU GORZKIEJ POMARAŃCZY
  • 15 ML SOKU GREJPFRUTOWEGO ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO
  • 15 ML SOKU Z CYTRYNY
  • 10 ML SYROPU CUKROWEGO



  • Wszystkie składniki wrzucić do shakera,
    a następnie wstrząsnąć. Podawać w niskim szkle z lodem,
    udekorowanym grejpfrutem.
    WILEŃSKI SOUR


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU ŻURAWINY
  • 40 ML SOKU ANANASOWEGO ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO
  • 25 ML SOKU Z LIMONKI
  • 10 ML SYROPU CUKROWEGO



  • Wszystkie składniki wrzucić do shakera,
    a następnie wstrząsnąć. Podawać w wysokim szkle z lodem,
    udekorowanym rozmarynem.
    ORANGE SPRITZ


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU GORZKIEJ POMARAŃCZY
  • 80 ML TONIKU
  • 10 ML SOKU Z CYTRYNY
  • DO DEKORACJI: BORÓWKI, LAWENDA



  • Do wysokiego kieliszka od wina, wypełnionego lodem,
    wlać w kolejności: sok z cytryny, alkohol smakowy Adam
    Mickiewicz o smaku Gorzkiej Pomarańczy oraz tonic.
    Udekorować borówkami i lawendą.
    CRANBERRY SPRITZ


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU ŻURAWINY
  • 80 ml TONIKU
  • 10 ML SOKU Z LIMONKI
  • DO DEKORACJI: ŻURAWINA, TYMIANEK I SKÓRKA POMARAŃCZY



  • Do wysokiego kieliszka od wina, wypełnionego lodem,
    wlać w kolejności: sok z limonki, alkohol smakowy Adam
    Mickiewicz o smaku Żurawiny oraz tonic. Udekorować żurawiną,
    tymiankiem i skórką pomarańczy.
    FRESH APPLE


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU ŻURAWINY
  • 30 ML SOKU JABŁKOWEGO ŚWIEŻO WYCIŚNIĘTEGO
  • 20 ML SOKU Z CYTRYNY
  • 20 ML SYROPU KLONOWEGO



  • Wszystkie składniki wrzucić do shakera,
    a następnie wstrząsnąć. Podawać w niskim szkle z lodem,
    udekorowanym skórką z cytryny.
    ESPRESSO ORANGE


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU GORZKIEJ POMARAŃCZY
  • 100 ML TONIKU
  • 20 ML ESPRESSO
  • 10 ML SYROPU WIŚNIOWEGO



  • Do wysokiej szklanki wypełnionej lodem
    wlać w kolejności syrop wiśniowy, alkohol smakowy Adam
    Mickiewicz o smaku Gorzkiej Pomarańczy, tonic i espresso.
    Udekorować wisienką koktajlową.
    Przed wypiciem zamieszać.
    HARMONY TEA


  • 40 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU ŻURAWINY
  • 20 ML HERBATY LAPSANG (1 ŁYŻECZKA NA 50 ML WODY)
  • 5 ML MIODU GRYCZANEGO
  • 3 KROPLE SOLANKI (1/10)



  • Wszystkie składniki wrzucić do shakera,
    a następnie wstrząsnąć. Odcedzić bez lodu do kieliszka koktajlowego.
    Udekorować gwiazdką anyżu.
    ORANGE DREAM


  • 50 ML ALKOHOLU SMAKOWEGO ADAM MICKIEWICZ O SMAKU GORZKIEJ POMARAŃCZY
  • GRUBY PLASTER OBRANEGO IMBIRU
  • 2 ŁYŻKI BARMAŃSKIE KONFITURY POMARAŃCZOWEJ
  • 3-5 ML BALSAMICO



  • Na dnie shakera wygnieść imbir,
    a następnie dodać pozostałe składniki oraz lód. Kolejno wstrząsnąć i odcedzić bez lodu do kieliszka koktajlowego. Udekorować listkiem
    bazylii.


    POLITYKA PRYWATNOŚCI SKONTAKTUJ SIĘ








    PIJ ODPOWIEDZIALNIE.
    Materiał przeznaczony dla osób pełnoletnich. Nie przekazuj go osobom w wieku poniżej 18 lat.




    BZK ALCO S.A. Ul. Jaśminowa 27, 05 – 850 Koprki, k. Ożarowa Mazowieckiego
    ZAKŁAD PRODUKCJI WYROBÓW ALKOHOLOWYCH „JANIKÓW” Janików Folwark 6A, 26-900 Kozienice
    tel.: 48 368 19 00, BOK: 48 368 19 07, e-mail: bzk_alco@bzk.pl



    Regon: 364675687 / NIP: 5223065306